Vores tilbagefaldsplaner gælder for kredit- og låneaftaler, hvor der anvendes referencerenter, der kategoriseres som benchmarks ifølge Benchmarkforordningen.
Tilbagefaldsplanerne angiver alternativer, der bliver anvendt, hvis det aftalte benchmark ændres væsentligt eller bortfalder.
Hvad betyder tilbagefaldsplaner for benchmarks for dig som kunde?
Hvis et benchmark, fx CIBOR3, ændres væsentligt eller bortfalder, og du har en kredit- eller en låneaftale, hvor renten fastsættes med CIBOR3 vil tilbagefaldsplanen angive en ny, tilsvarende referencerente eller repræsentativ rente.
I nogle tilfælde har du allerede aftalt en alternativ referencerente. Hvis det er tilfældet, vil denne aftale forsat gælde for dig.
Hvordan fastlægges bankens tilbagefaldsplaner?
Det er Toyota Financial Services Danmarks intention, at vores tilbagefaldsplaner vil afspejle den markedspraksis, der aftales på nationalt, nordisk og international plan, da benchmarks anvendes i transaktioner mellem banker og kunder på kryds og tværs.
Toyota Financial Services Danmark følger løbende det internationale arbejde med tilbagefaldsplaner, og deltager i det nationale og nordiske arbejde vedrørende nationale og nordiske benchmarks. Arbejdet er på nuværende tidspunkt ikke afsluttet. I takt med at markedspraksis aftales, ajourfører Toyota Financial Services Danmark tilbagefaldsplanerne.
Toyota Financial Services Danmarks tilbagefaldsplaner
Nedenfor kan du løbende orientere dig om vores fastlæggelse af alternativer for anvendte benchmarks.
Hvis et benchmark ændres væsentlig eller bortfalder, før der er fastlagt et alternativ, vil vi fastsætte en anden tilsvarende referencerente/repræsentativ rente. Det gør vi fx ved at tage udgangspunkt i vores refinansieringsrente.