Din guide til køb af brugt bil

Overvejer du at købe en brugt bil? Læs vores guide til, hvad du bør overveje og være opmærksom på, inden du køber en brugt bil.
  • 1. Undersøg bilmarkedet

    Det kan godt betale sig for dig, at begynde bilkøbet i ro og mag hjemme ved computeren. Her kan du få et overblik over, hvilke biler der er på markedet, hvad de forskellige biler og modeller koster, samt finde en bil, som passer til dit behov. Hjemmesider som Bilbasen.dk eller Toyota.dk er et godt sted at starte.

    Vær opmærksom på, at der kan være forskel på bilens pris selvom bilmodellerne umiddelbart ligner hinanden. Det kan for eksempel være fordi, modellen har fået et facelift. Et facelift er en modelændring, som sker i løbet af bilens produktions årrække. Der kan være tale om ændringer i design, udstyr eller andre tekniske justeringer i f.eks. motoren.

  • 2. Hvordan ser økonomien ud?

    Det er vigtigt, at du overvejer din økonomiske ramme. En brugt bil giver dig ofte mulighed for at få en lidt større bil, end hvad du kunne købe en fabriksny bil for med de samme penge. Dog er det ikke sikkert, at der er fabriksgaranti på den brugte bil længere, og du bør derfor medregne udgifter til diverse reparationer.

    Der kan være forskel på betingelserne for finansiering af en brugt bil frem for en ny, og garantiordningen kan også være en anden. En garantiordning dækker de fejl, som kan opstå efter købet og inden for den aftalte garantiperiode. Dette er dog kun noget, som du kan aftale med din forhandler, og det er derfor ikke muligt, hvis du køber fra en privat person.

  • 3. Check bilens historie

    Det anbefales, at du tjekker historien på den bil, du ønsker at købe. Det kan for eksempel være synsrapporter. Tjek også om bilen har haft skader, været til serviceeftersyn eller der har været større reparationer på bilen.

    Det er også en god ide at undersøge om der er restgæld i bilen. Dette gælder specielt, hvis du handler privat. Hvis der er gæld i den bil, som du ønsker at købe, så skal du være opmærksom på, at du overtager den gæld, som der er i bilen. 

    Det kan du tjekke på bilbogen.dk, som er gratis at benytte.

  • 4. Få tjekket bilen hos en autoriseret forhandler

    Køber du bilen hos en privat person, er det vigtigt at du tjekker bilen grundigt for eventuelle fejl og mangler. Når du handler privat, så køber du som beset, og selv en nysynet bil kan have fejl og mangler, som kræver udbedring.

    Et syn er kun en garanti for at bilen er sikkerhedsmæssigt i orden. Derfor er det altid en god ide at få et autoriseret værksted til at gennemgå bilen, hvis du køber privat. 

    Handler du hos en autoriseret forhandler, er du altid, som minimum, dækket af købelovens bestemmelser, og hos Toyota - ofte meget mere.

  • 5. Prøvekør bilen

    Det kan være en god ide at prøvekøre bilen, så du kan se om bilen er noget for dig og stemmer overens med dine forventninger.

    Prøvekør bilen både i by og på motorvej for at få en fornemmelse af, hvordan bilen kører. 

    Herefter er det nemmere for dig at fastslå, om du føler dig tilpas bag rettet, sidder godt i sæderne og om bilen er nem at parkere.

  • 6. Check din slutseddel – få det hele med

    Når du finder den bil, som du ønsker at købe, skal der udarbejdes en slutseddel. 

    Når du har underskrevet slutsedlen, er den bindende. Husk at få alt hvad der aftales med i slutsedlen, så der er orden i tingene for begge parter.

    Når du handler privat, så vær særlig opmærksom på at bruge en slutseddel, der indeholder alle de relevante informationer. Sådan en finder du f.eks. hos FDM.

  • 7. Omregistrering af bilen

    Når du har fundet den brugte bil, som du ønsker at købe, så hav altid en klar aftale omkring omregistrering af bilen. 

    Vær sikker på, at du får bilens originale registreringsattest med, når bilen er købt, da det ikke er muligt at ind- eller omregistrere bilen, hvis du ikke har registreringsattestens del 1 og 2 med dig.

    Når du handler privat, bør du foretage omregistreringen med det samme. Du kan ordne den elektroniske omregistrering ved at logge på Skats Tast Selv-system og herefter klikke på “motorregister.” Husk, at du både du og sælger skal bruge jeres NemID til processen.

  • 8. Vælg med ro i sindet en brugt Toyota

    En Toyota holder til at blive brugt, og vi tror så meget på det, at du får op til 10 års serviceaktiveret garanti på bilen – eller 185.000 km., hvad der kommer først. Det kalder vi Toyota Relax.

    Ideen er, at for hvert serviceeftersyn på et autoriseret Toyota-værksted får bilen 12 måneders omfattende garanti, og det kan gentages for hvert serviceinterval helt op til 10 år/185.000 km. Det vilde er, at det også gælder en Toyota, der aldrig har været på et autoriseret Toyota-værksted.

    Har du kig på en brugt Toyota kan du altid spørge dit lokale Toyota-værksted, om bilen allerede er omfattet af Toyota Relax. Ved du allerede, at det er den ikke, så kan du tjekke her, om den med et serviceeftersyn kan blive det.