Robotteknologi

Robotter og mennesker kan arbejde sammen for bedre mobilitet
Robotteknologi skal være med til at fremme Toyotas mål om at overgå til en mobilitetsvirksomhed. Toyota ønsker at bidrage til at løse problemer i den virkelige verden og hjælpe globale samfund ved at udvikle nye robotteknologiske kapaciteter.
  • Intens forskning for at udvikle robotteknologi 

    Hvem drømmer ikke om en robot, der hjælper med at organisere dagligvarer, folde vasketøj og vaske op? For en ældre person kan en avanceret hjælperobot gøre forskellen mellem at bo i deres hjem eller at skulle forlade det. Toyota Research Institute (TRI) i USA fokuserer på robotteknologi og værktøjer, der adresserer socioøkonomiske udfordringer, såsom et aldrende samfund, mangel på arbejdskraft og bæredygtig produktion.


  • Træning af robotter

    Det kan være en udfordring at få robotter til at fungere pålideligt i et hjemmemiljø, da hvert hjem er unikt. Derfor forskes der i at programmere robotten til at udføre foruddefinerede opgaver, så den kan udføre vilkårlige opgaver med en række objekter. På denne måde lærer robotten at forbinde det, den ser, med de handlinger, der læres. Med andre ord, hvis en robot lærer en aftørringsopgave i laboratoriets hjemmekøkken, kan den udføre den samme opgave i ethvert køkken.


  • Robotters hjælpende hænder 

    Robotter kræver konstant udvikling af nye muligheder. Tag fx robottens 'hænder' eller 'gribere', som de kaldes. Tidligere havde de ingen følesans, da de var afhængige af oplysninger fra eksterne kameraer. Den nyeste 'Soft Bubble Gripper' har en meget bedre evne til at fornemme sit arbejde: den holder ikke kun passivt objekter bedre, men registrerer også aktivt, hvor meget kraft der påføres.


  • Portalrobotten

    Forskerne er ikke bange for at overveje mere radikale ideer, når de udvikler robotteknologi. Et sådant innovativt koncept er en "portalrobot", der falder ned fra en overhead-ramme for at udføre opgaver som at fylde opvaskemaskinen, tørre overflader og rydde rod. Ved at bevæge sig i loftet undgår robotten problemerne med at navigere i rod på husholdningsgulvet. Og robotten kan gemme sig selv af vejen, når den holder pause.

  • Mød Toyotas forskellige robotter

    Toyota fokuserer primært på tre typer mobilitetstjenester gennem avancerede robotteknologier. Den første type vedrører 'fysisk' bevægelse, når mennesker og genstande faktisk bevæger sig gennem rummet. Den anden er 'virtuel' bevægelse, når en operatørs krop eller kropsdel praktisk talt flyttes gennem et fjernt rum via avatarer eller agenter. Den tredje er 'følelsesmæssig' bevægelse, når folk er følelsesmæssigt inspireret eller 'bevæget'.


  • Den humanoide robot T-HR3

    T-HR3 blev først lanceret af Toyota i 2017 og er en humanoid robot, der er i stand til fleksible bevægelser, der afspejler handlingerne fra dens eksterne menneskelige operatør. Derudover kan robotten dele den kraft med operatøren, der udøves af og på robotten ved hjælp af kraftfeedback. Siden lanceringen er T-HR3 blevet forbedret til at udføre vanskeligere opgaver, såsom at gå på en mere naturlig måde og samle en mønt op. Samlet set er robotten blevet mere raffineret til at udføre mere delikat arbejde og være lettere at fjernstyre.


  • Den menneskelige støtterobot HSR

    Dette medlem af Toyota-robotfamilien afspejler især vores engagement i at berige folks liv med fokus på plejepersonale og selvhjulpet hjemmeliv. Som en kompakt mobil manipulator med en foldearm kan HSR udføre en række opgaver designet til at forbedre livskvaliteten for ældre og handicappede.

    Det kan for eksempel samle genstande op fra gulvet og hente genstande fra hylder. Siden 2015 har Toyota tilbudt HSR til forskere over hele verden som en åben innovationsplatform. På denne måde kan de fokusere på at udvikle fremtidige applikationer ved straks at køre felttest af deres algoritmer i et rigtigt miljø uden behov for at udvikle deres egen robot.


  • Rehabiliteringsrobotten Welwalk WW-2000

    I 2019 lancerede Toyota sin nye Welwalk WW-2000, en robot designet til at yde rehabiliteringsstøtte til personer med lammelse af underekstremiteter som følge af slagtilfælde eller andre årsager. En tidligere model, Welwalk WW-1000, stammer fra 2017, selvom Toyota har udviklet rehabiliteringsassistentrobotter siden 2007 og piloteret dem allerede fra 2011. Denne seneste opgradering indeholder nye funktioner såsom en spilfunktion, der hjælper med at motivere patienter og resultere i mere effektiv gangtræning.


  • CUE, den basketballspillende robot

    CUE startede som et sideprojekt, som nogle Toyota-entusiaster arbejdede på i deres fritid. Men da Toyota så potentialet, begyndte Toyota hurtigt at støtte yderligere investeringer, og så er CUE vokset til den nuværende version, CUE5. CUE er en robot, der bruger AI til selv at beregne afstanden til målet og synke 100 procent af sine skud. Det har forbedret sine færdigheder med hver næste generation. CUE5 kan nu endda demonstrere nyfundne driblefærdigheder sammen med sine anerkendte skydeevner.

De seneste nyheder fra Toyota