Miljøudfordring 1

Den første af Toyotas miljøudfordringer omhandler nul CO2 fra vores fabriksnye biler. Derudover er målet, at Toyota i 2050 skal reducere CO2 med 90 procent sammenlignet med 2010. Dette skal opnås ved dels at gøre de konventionelle Toyota-modeller mere brændstofeffektive samt fremme udviklingen af nye modeltyper og teknologier, herunder hybrid, plug-in hybrid, el og brint. Disse modeltyper sigter mod et meget lavt eller nul CO2-udslip.

Den globale udfordring for 2050

Vores mål for 2050 er, sammenlignet med 2010, at skabe en reduktion af den gennemsnitlige CO2-udledning på nye biler med 90 %.

  • 2030 - DE GLOBALE DELMÅL

    I 2030 vil vi sælge 8 millioner elektrificerede køretøjer globalt om året, herunder 2 million nul-emissions køretøjer som brintbiler og elbiler

    CO2-udledningen af vores biler skal være reduceret med 35 % eller mere end den globalt estimerede gennemsnitlige reduktion af gram CO2 pr. km.

Det har vi allerede nået

    • Vi har allerede reduceret CO2 emissionerne en del siden 2010. Faktisk har vi reduceret de globale gennemsnitlige CO2 emissioner fra biler under kørsel med 13,7 procent, hvilket svarer til over 100 millioner tons mindre CO2 ud i atmosfæren. Det svarer til hele Danmarks befolknings samlede CO2-udledning i over 2 år.
    • Vi er også nået i mål med salget for 2020’s næste generation af køretøjer, hvor målet var 1.5 millioner hybridbiler årligt. Dette nåede vi ved at forbedre miljøpræstationen og udvide sortimentet af specielt hybridbiler.
    • Vi solgte i 2017 på verdensplan 50.000 Prius Plug-in hybridbiler, som bidrager til et bedre samfund og udleder mindre CO2 end konventionelle benzinbiler.

Miljøudfordring 1 er i gang

  • Vores ambitiøse elektrificeringsstrategi for de kommende år

    Vi ønsker, at udvikle vores køretøjer indenfor hybrid (HEV), plug-in hybrid (PHEV), el (BEV) og brint (FCEV)

    Det betyder, at Toyota i 2030 vil have et salg på mere end 8 millioner elektrificerende køretøjer globalt om året, herunder 2 million nul-emissions køretøjer som brintbiler og elbiler. Desuden vil hver model under Toyota og Lexus-serien i 2025 være tilgængelig med en elektrificeret modelvariant eller muligheden for dette.

    • BEV (Battery Electric Vehicle eller elbil): I 2020 introducerede vi de første masseproducerede elbiler på det kinesiske marked. Siden da har vi også introduceret elbiler flere andre steder - heriblandt også i Europa og Danmark. 


    FCEV (Fuel Cell Electric Vehicle eller brændselscelle-bil / brintbil): Vi har introduceret verdens første dedikerede brintdrevne personbil samt brintbusser og lastbiler. Vi vil fortsætte med at arbejde for at fremme udbredelsen af brint til mobilitet og til samfundet generelt.

    Læs mere her


  •  

    • HEV (Hybrid Electric Vehicle eller hybridbiler): Vi vil fortsat udvide antallet af hybridbil-modeller takket være videreudviklingen af Toyotas hybridteknologi - herunder introduktion af mere kraftfulde modeller og et mere simpelt hybridsystem i udvalgte modeller. 

    • PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle eller plug-in hybridbil): Sidst men ikke mindst introducerer vi i årene frem flere forskellige nye biler med plug-in hybridteknologi.

  • Brint-taxier på gaderne i Paris

    Et etableret partnerskab, der involverer Toyota, sætter en milepæl for et brintbaseret samfund i Frankrig og udviklingen af Hype, der er verdens første flåde bestående af taxier med nul-emissioner. Hype blev lanceret i 2015 under COP21, og er tilstede i området Île-de-France og Paris.

    Partnerskabet, med navnet HysetCo, er et samarbejde mellem Air Liquide, Idex, Société du Taxi Électrique Parisien (STEP) og Toyota. Det er det første sammensatte partnerskab, der er gået sammen om udviklingen af brintmobilitet i området ved Paris.

  • HysetCo vil skabe bedre rammer for brintkøretøjer og skabe en bedre infrastruktur for genopladning i Île-de-France området. Ud af de 600 nye taxier, der skal på gaden inden udgangen af 2020, vil Toyota levere intet mindre en 500 Mirai biler.

    I dette projekt forstærker alle parter deres engagement i ren mobilitet og en forbedring af luftkvaliteten. Dette illustrerer også, at brintmobilitet er en egnet løsning til passagertransport. Organisationens formål er at fremme målet om "nul-emissioner for taxier ved de olympiske lege i 2024".

    Læs den fulde historie her

  • Mirai hjælper Met Police med at skabe et renere London

    London Metropolitan Police Service har indgået et samarbejde med Toyota Mirai, for at skabe verdens største flåde af politikøretøjer med nul-emissioner.

    Det eneste udledning, der kommer fra udstødningen af en Mirai er vand - et biprodukt, der kommer fra brændselcelleprocessen og omdanner hydrogen til el. Mirai kan dermed hjælpe Met Police i sine bestræbelser på at støtte borgmesters ønske om renere luft i Londons gader.

    Met Police er glade for leveringen af de 11 biler til Londons politi, der er Mets første svar på køretøjer med nul-emissioner.

    Mirai vil have adgang til fem brintstationer i hovedstaden - et tal, der vil stige i de kommende å

Otte gode råd til CO2-reducering i din hverdag

  • 1. Sorter dit affald

    Hvis du sorterer dit affald, vil du være med til at spare på ressourcerne samtidig med, at du undgår at sprede skadelige kemikalier i miljøet.

    Faktisk kan meget af dit affald genanvendes, og hvis alle danskere vælger at sortere alt husholdningsaffald frem for at sende det til forbrænding, vil miljøet kunne skånes for ca. 589.000 tons CO2 om året.

    3. Vælg grøn energi

    Meget af den el og varme, som produceres resulterer i udledning af store mængder kulstof. Derfor vil det være godt for miljøet at skifte til energi, som produceres af genanvendelige ressourcer, herunder sol, vand eller vind.

    Indtil al energi produceres fra genanvendelige ressourcer, er den mest effektive måde, du kan reducere CO2-udledningen på, ved at reducere dit personlige forbrug. Herunder ved at skrue ned for varmen, vaske dit tøj ved lavere temperatur eller slukke for dine el-apparater og ikke blot sætte dem på standby.

    5. Sig nej tak til reklamer

    Sig nej tak til reklamer. Modtager du reklamer får du årligt op mod 60 kilo papir i din postkasse. Produktionen af tryksager kræver energi og papir, som sjældent stammer fra godkendte materialer.

    Ønsker du at sige nej tak til reklamer, kan du afmelde dig her eller tilvælge de reklamer, som ønsker at modtage på minetilbud.dk. Husk, at du altid kan læse et bredt udvalg af tilbudsaviser online på fx på eTilbudsavisen.dk.

    7. Køb lokale madvarer og efter sæson

    Lokale råvarer, der ikke er produceret i drivhus, udleder generelt mindre CO2 end de varer, som er produceret i udlandet og transporteret til Danmark. Det er derfor en fordel for miljøet, hvis du spiser efter sæson og køber lokalt. Eksempelvis jordbær om sommeren og æbler i efteråret eller lokalt fangede fisk.

  • 2. Spis mindre rødt kød

    Ved at spise mindre rødt kød kan du reducere udledningen af CO2. Et kilo oksekød udleder i gennemsnit 19,4 kg CO2-ækvivalenter. Opdræt af køer udleder betragtelig større mængder af drivhusgasser end fra andre dyr.

    Et kilo oksekød udleder fem gange større mængder af drivhusgasser end en tilsvarende mængde af svinekød og over seks gange større mængder end et kilo kyllingekød.

    4. Genbrug din pose

    Genbrug mindsker forbruget og dermed produktionen. Det danske forbrug af plastikposer er på mere end 450 millioner om året. Ligegyldig hvilken slags pose, du bruger, så er det bedst for miljøet, hvis du genbruger den så mange gange som muligt. Det mindsker miljøbelastningen og CO2-udslippet.

    En af Toyotas seks miljøudfordringer for 2050 er netop vores ønske om etablering af genbrugsbaserede samfund og systemer.


    6. Undgå unødvendig plastikemballage

    Plastikemballagens funktion er at sørge for, at vores fødevarer holder længere. Derved minimeres vores madspild. En gennemsnitlig dansker bruger omkring 160 kg emballage om året, hvilket samlet set svarer til 890.000 tons emballage pr. år.

    Emballage udgør en tredjedel af en almindelig husstands affald, men faktisk er meget emballage unødvendigt. Undgå for eksempel unødvendig emballage ved at købe frugt og grønt i løsvægt.

    8. Plant træer

    Har du en have, kan du med fordel plante træer, da de hjælper med at absorbere CO2’en i luften. Et træ absorberer i gennemsnitlig 12 kg CO2 om året. Hvis du ikke ejer en grund eller har plads til at plante træer i haven, kan du støtte private skovrejsningsprojekter som fx climateneutralgroup.com eller growingtrees.dk.